راهنمای سفر به امامزاده صالح

راهنمای سفر به امامزاده صالح

راهنمای سفر به امامزاده صالح

امامزاده صالح تهران یکی از مکانهای زیارتی و البته دیدنی بسیار مشهور پایتخت است. این امامزاده شهرت بسیار زیادی دارد و حتی بسیاری از پایتخت‌نشینان نزرهای خود را در این امامزاده ادا میکنند. امامزاده صالح تنها جزو مکان‌های زیارتی تاریخی یا حتی دیدنی تهران محسوب نمی شود بلکه جزو های بسیار فراوانی است‌ که می‌توانید روزهای بسیار زیادی را برای تماشای تک تک آنها برنامه‌ریزی داشته باشید. سفر به امامزاده صالح یک سفر طولانی و پر از ماجراجویی برای شما مسافران عزیز است. عبادتگاه پایتخت نشینان یک منطقه دنج و پر از آرامش است، قطعاً که تجربه سفر به امامزاده صالح را هرگز فراموش نخواهید کرد. این امامزاده در قسمت جنوب شرقی میدان تجریش است که با مترو می توانید به ایستگاه آخر خط یک مترو تهران به تجریش بروید که درست در نزدیکی امامزاده می باشد.

اما با اتوبوس نیز با خط راه آهن تجریش به امامزاده خواهید رسید. بر اساس روایات و همچنین کتاب های تاریخی می توان گفت امامزاده صالح فرزند امام موسی کاظم و برادر امام رضا علیه السلام می باشد. این امامزاده به عنوان یکی از سادات اصیل اهل بیت پیامبر به شمار می رود. ایشان برای سفر به عراق از ایران حرکت کرده اند که در مسیر شمیران برای استراحت توقف میکنند. در نتیجه در این منطقه به دست شخصی به شهادت میرسد و پیکر ایشان را در همین محل کنونی و در نزدیکی یک چنار بسیار بزرگ و تنومند و در باغ جنت گلشن به خاک میسپارند. پایتخت نشینان ارادت بسیار زیادی برای این امامزاده قائل هستند و به همین سبب آرامگاه و زیارتگاه بزرگی برای ایشان ساخته اند‌. آب و هوای این منطقه بسیار مطلوب و خوش است.

معماری امام زاده صالح پایتخت

سفر به امامزاده صالح یک سفر زیارتی و البته گردشگری محصوب می شود. چرا که جدا از زیارت این امامزاده می توانید از جاذبه های باشکوه اطراف به این منطقه نیز دیدن کنید. این امامزاده با بنای قدیمی دارای معماری باشکوه ای است که می تواند مربوط به دوره ایلخانی باشد. به طور کلی قدمت این عمارت به سال ۷۰۰ هجری قمری باز می گردد. اما بازسازی این امامزاده در سال ۱۲۱۰ توسط یکی از فرزندان فتحعلی شاه قاجار صورت گرفت. از زیبایی های امامزاده صالح تهران می توان به کاشی کاری گنبد آن اشاره کرد که بسیار ماهرانه به دست هنرمندان ایرانی نقش بسته است درب امامزاده از قسمت جنوبی به قسمت غربی تغییر داده شد و این یکی از اقدامات هلاکو بود. اما مسجد و حسینیه این امامزاده و حمام صحن شمالی آن به دست برادر هلاکو احداث گردید.

بیشتر بدانید

راهنمای سفر به دریاچه شورمست

راهنمای سفر به پارک ملت تهران

راهنمای سفر به تنگه واشی فیروزکوه

سفر به وردیج

سفر به روستای امامه

 

در قسمت ایوان ورودی حرم میتوانید یک لوح خشتی مستطیلی را ببینید که نام فتحعلی شاه قاجار روی آن هک می باشد. در سال ۱۲۱۰ ضریح این امامزاده به صورت مشبک از جنس نقره فام توسط میرزا سعید خان وزیر خارجه قاجار احداث شد. لازم به ذکر است که معماری و دستکاری امامزاده و ساخت و سازهایی که به دستور شاهزادگان قاجار صورت گرفته بود به همان شکل باقی می ماند تا در نتیجه در سال ۳۸ توسط یک خیری د امامزاده مجددا ترمیم گردید. در سال ۶۸ نیز به سبب تخریب کلی گنبد این امامزاده مجدد مورد بازسازی قرار گرفته و یک گنبد جدید با ابعاد بزرگ برای آن طراحی کرده‌اند. گلدسته‌های کنونی امامزاده نیز در دهه ۸۰ ساخته شد که داخل رواق های آن نیز آینه کاری هستند. در این امامزاده نذر نمک شهرت بسیار زیادی دارد چرا که افراد زیادی با این نظر حاجت گرفته‌اند.

فضای کنونی امام زاده و تغییرات قابل چشمگیر آن

امامزاده صالح دارای بارگاه و بقعه بسیار بزرگی با سه هزار متر مربع مساحت می باشد‌. در واقع از بزرگترین امامزاده های کشور می توان به همین امامزاده قدیمی اشاره کرد که بخش‌های زیادی از آن را در دوران پس از انقلاب ساخته شد. این امامزاده در قسمت های شرق، غرب و جنوب ورودی های بسیار مختلفی دارد. حیاط بزرگ این امامزاده با کاشی کاری بسیار مرتب و زیبای امامزاده را بیشتر میکند. پنج شهید گمنام در حیاط امامزاده دفن شده‌اند و کبوتر هایی به صورت آزادانه در صحن آنها به پرواز در می آیند. بسیاری از افراد نظر گندم برای کبوتر های حرم دارند. حوض بزرگ وسط حیاط جزو سازهای قدیمی امامزاده است که بارها مورد بازسازی قرار گرفت. آب این حوض توسط قنات تجریش تامین می شد و در نتیجه آب حوض نیز باغ های تجریش را آبیاری می کرد.

امروزه خبری از این جریان آی به سبب خشک شدن قنات نیست، بلکه در اطراف این حوض وضوخانه برای آقایان و حتی شیرهای آب برای آشامیدن آب وجود دارد. در این امامزاده دو رواق برای زیارت آقایان و همچنین خانم ها ساختند که طی سال‌های اخیر آینه کاری شده‌اند. حتی درب‌های تمام رواق‌ها نیز منبت کاری شده هستند.

چنار تنومند و کهنسال امامزاده صالح

یکی از بی نظیرترین دیدنیهای امامزاده صالح در گذشته چنار کهنسال آن بود. اگر قصد سفر به امامزاده صالح دارید حتماً ریشه این چنار بزرگ در محوطه امامزاده صالح را می بینید. البته این امامزاده در گذشته و تا مدت زمان بسیار زیادی پر از درختان چنار کهنسال زیادی بود. در واقع این درختان چنار قدیمی نماد شهرستان شمیرانات به شمار می روند. اندازه این چنارها به حدی بزرگ بود که سایه آنها تمام حیاط امامزاده را در بر میگرفت و مکان مناسبی برای استراحت تمامی زائرین استفاده می‌شد. اما بزرگترین و قدیمی ترین درخت پیر چنار حیات این امامزاده هم اکنون در لیست میراث فرهنگی ایران به ثبت رسیده است. محیطی که چنار کهنسال آن را در برگرفته بود و شاخه های آن در محیط اطراف به حالت رقص کنان در فضا غوطه ور شده بودند ۱۵ متر می باشد.

این درخت محبوب نیز مکان مقدسی برای مسافرین و زائران بود. البته این چنار کهنسال بنا به دلایلی توسط سازمان میراث فرهنگی قطع شد و امروز تنها میتوانید خاطره های زیبای آن را از نقل قول ها بشنوید.

هم فال و هم تماشا در گوشه ای از پایتخت

سفر به امامزاده صالح بدون تماشای جاذبه های نزدیک به آن لذت بخش نخواهد شد. از جاذبه های فوق العاده زیبای نزدیک به این امامزاده بزرگ می توان به باغ موزه هنر ایرانی اشاره کرد. این باغ موزه بیشتر روایتگر معماری دوران قاجار و پهلوی است. این هنر بسیار باشکوه و زیبای معماری ایرانی را با تماشای این باغ موزه مشاهده می کنید. اگرچه این باغ موزه به بزرگی تمامی باغ های پایتخت و سایر استان‌ها نیست اما به دلیل زیبایی بسیار زیاد شهرت فراوانی دارد. این باغ موزه امروزه در میدان تجریش و خیابان دربندی خیابان دکتر حسابی است. باغ موزه تا امامزاده صالح یک و نیم کیلومتر فاصله داشته و می‌توانید پس از یک پیاده روی کوتاه مدت به تماشای این جاذبه بی نظیر تاریخی و هنری بپردازید. این باغ موزه را با نام باغ سپهبد نیز می‌شناسند که بی نظیر ترین جاذبه گردشگری تهران شناخته می شود.

در این باغ درختان کهنسال بسیار زیادی در اطراف این عمارت قدیمی قرار دارند. باغ موزه روایت‌گر ماکت هنرمندان بسیار مشهور ایران است. فضای دلنشین و بسیار سرسبز البته پر از سکوت و آرامش این باغ موزه باعث جلب توجه گردشگران می شود. این باغ موزه متعلق به دوران پهلوی می باشد که در سال ۱۳۸۴ به موزه هنر ایرانی تغییر کاربری داده است. چرا که در گذشته آن را با نام باغ سپهبد تهران میشناختند‌. باغ موزه را یادگار دوران پهلوی می دانند که در سال ۱۳۱۰ ساخته شد. این باغ بسیار زیبا و باشکوه را برای همسر یکی از فرماندهان ارتش ساخته‌اند  و حتی تا قبل از پیروزی انقلاب به عنوان استراحتگاه این خانواده بود. از سال ۸۰ به بعد این مکان به عنوان یک مکان عمومی با جاذبه های زیبایی پذیرای گردشگران شد.

تحولی در روح و روان با تماشای زیبایی باغ فردوس تهران

از جاذبه های زیبای که برای سفر به امامزاده صالح میتوان از تماشای آن لذت برد موزه سینمای ایران است. این موزه تاریخی تهران زیبایی سراسر هیجان دارد. باغ فردوس به عنوان یکی از باغ های بسیار مشهور تهران شناخته می‌شود که متعلق به دوران قاجار است. این باغ خوش آب و هوا و زیبا در نزدیکی میدان تجریش بوده و آن را به موزه سینما اختصاص داده‌اند. در این باغ امکانات بسیار زیادی نظیر کافه، سالن سینما، پاتوق هنرمندان و غیره وجود دارد. باغ موزه فردوس با نام باغ معیری و موزه سینما نیز شناخته می‌شود. این باغ خوش آب و هوا در شمال تهران است و البته در سال ۱۳۸۱ به موزه سینمای ایران تبدیل شد. قدمت باغ مربوط به دوران قاجار و البته زمان محمد شاه است که در آن زمان نیز به عنوان زیباترین جاذبه ها به شمار می رود.

این باغ باشکوه در زمان محمد شاه به دو عمارت شمالی و جنوبی تقسیم میشد که این عمارت ییلاقی به دستور میرزا آقاسی صدراعظم محمد شاه ساخته شد. در واقع این باغ به تملک داماد ناصرالدین شاه در آمد که شاه آن را به عنوان هدیه عروسی به دختر خود هدیه داد. پس از سالها هنوز هم شاهد زیبایی این باغ باشکوه هستیم. اما این باغ در زمان پهلوی بسیار مورد توجه قرار گرفت و یک مکان مناسب برای برگزاری جشن های آن زمان بود که به دستور علی اصغر حکمت وزیر معارف زمان شاه خریداری شد. این باغ معماری بسیار زیبا و باشکوهی دارد. وجود چنار های سرسبز و تنومند زیبایی آن را تحسین برانگیز تر خواهند کرد. از طرفی مجسمه های برنزی از سرشناسان دانشمندان ایرانی در این باغ وجود دارد.

تلفیق هنر و تاریخ در یک نگاه

برای اینکه از سفر به امامزاده صالح لذت زیادی داشته باشید بد نیست موزه موسیقی تهران را نیز ببینید. موزه های بسیار زیادی در جای جای پایتخت کشور قرار دارد اما موزه موسیقی آن به عنوان یک جاذبه گردشگری میزبان هنرمندان و هنر دوستان بسیار زیادی از جای جای ایران و حتی جهان می باشد. این موزه شامل یک عمارت سه طبقه بوده که ۳۶۵۰ متر زیربنا داشته و ۱۴۰۰ متر مربع است. در این موزه باشکوه ۲۴۰ ساز وجود دارد. این موزه شامل قسمت های بسیار زیادی میشود که سا های مختلف کوبه ای، بادی، سنتی، زهی، نواحی و ضحی را در آن مشاهده می کنید. این موزه موسیقی در میدان تجریش و البته در نزدیکی امامزاده صالح قرار دارد. موزه در سال ۷۲ توسط مسئولان فرهنگی مطرح و در نتیجه پروژه اجرایی در سال ۷۴ با مدیریت علی مرادخانی کلنگ زنی شد.

البته تاریخ افتتاح این موزه مشهور سال ۱۳۸۸ است. هم اکنون شاهد سالن های بسیار زیادی برای تماشای سازهای مختلف ایرانی در این گنجینه باشکوه هنر ایرانی خواهیم بود. اما ساعت کاری این موزه باشکوه در نیمه های اول سال از ساعت ۱۰ تا ۱۸ و در نیمه های دوم سال از ساعت ۱۰ تا ۱۷ است. برای تماشای سالن ها و بخش های مختلف موزه نیز حتما بایستی بلیط تهیه کنید. اما بلیط برای دانشجویان با به همراه داشتن کارت دانشجویی مقرون به صرفه تر خواهد بود.

لوازم ضروری سفر به امام زاده صالح تهران

صندلی تاشو مسافرتی جزو لوازم ضروری سفر به امامزاده صالح است. ملزومات بسیار زیادی برای سفر تهیه می شود. این ملزومات می‌تواند شامل پتو مسافرتی، عینک آفتابی، کرم ضد آفتاب، کفش مناسب، لباس کافی، چادر سفری، کیسه خواب و غیره شود. اما صندلی های سفری که در مدل های تاشو و… طراحی می هستند به عنوان بهترین لوازم ضروری سفر برای هر منطقه‌ای خواهد بود. این لوازم با کیفیت را می توانید از مراکزی نظیر ویرا سفر تهیه کنید. این مجموعه بزرگترین شرکت توزیع کننده انواع ملزومات سفر با کیفیت فوق العاده عالی و قیمت باورنکردنی میباشد.

زیر انداز جاجیمی به دلیل متریال با کیفیت و طول عمر بالا سطح فروش بیشتری در مقایسه با دیگر انواع زیرانداز های موجود در بازار دارد. این زیرانداز را نیز می توانید در ابعاد بسیار مختلفی تهیه کنید. معمولاً برای ظرفیت های بیشتر زیر اندازهای با ابعاد نه یا دوازده گزینه بهتری خواهند بود. اما از مهمترین مزایای یک زیرانداز سفری می توان به ضد آب بودن آن اشاره نمود. از طرفی این زیراندازها باید بسیار نرم و لطیف باشند تا هنگام نشستن بر روی آنها راحتی را احساس کنید. قطعاً که تمامی این نکات روی قیمت زیرانداز سفری نیز تاثیر دارد. اگر از مراکز مطمئن اقدام به خرید نمایید، قطعاً به بهترین زیراندازهای باکیفیت بازار به قیمت ارزان دسترسی پیدا می‌کنید.

بهترین مدل یک میز سفری

میز چوبی تاشو یکی از صدها مدل میز سفری موجود در بازار است. این میزها همان طور که از نام آنها پیداست از جنس متریال چوب ساخته می شوند. قطعاً که چوب به نسبت دیگر متریال های نظیر آلومینیوم یا آهنی دارای وزن سبک تری می باشد. اما میزهای سفری چوبی نیز خود می‌توانند از چوب درختان بسیار متنوعی با وزن و قدرت متفاوتی تهیه شوند. میزهای چوبی نیز در مدلهای بسیار مختلفی طراحی شده‌اند. بهترین میز سفری را با کیفیت فوق العاده بالا از سایت ویرا سفر تهیه کنید.  اما همین متریال های چوبی میز سفری خود از نظر مدل و قابلیت ها می توانند تنوع بسیار زیادی داشته باشند. از این رو تمامی امکانات یک میز سفری که در متریال چوبی و چه در دیگر متریال ها می تواند روی قیمت آن تاثیر بسیار زیادی بگذارد. اما به طور کلی میزی را انتخاب کنید که دارای ابعاد استاندارد و البته سطح کیفیت قابل قبولی باشد.

بیشتر بخوانید
راهنمای سفر به شهر میبد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *