سفر به روستای قروه

سفر به روستای قروه

راهنمای سفر به روستای قروه

از آن جایی که برخی هموطنان عزیز برای تعطیلات نوروزی یا تابستانی خود سفر به روستای قروه را انتخاب می کنند، در این بخش می خواهیم راجع به این روستا و لوازم ضروری سفر به آن بیشتر صحبت کنیم.

روستای قروه مرکز شهرستان قروه واقع در استان کردستان است. این شهرستان دارای دشت ‌های هموار و مسطح است و در مسیر راه ارتباط زمینی بین کشور عراق و ترکیه قرار گرفته ‌است. از طرفی مردمان آن به دو زبان کردی و ترکی صحبت می کنند.

قروه منطقه ‌ای است کوهستانی که ارتفاع آن از سطح دریا ۱۹۰۰متر است. برای سفر به روستای قروه لازم است بدانید که

این منطقه دارای زمستان های بسیار سرد با برف‌ های سنگین و تابستان های نسبتاً خنک است. بنابراین بهترین فصل برای

سفر به روستای قروه فصل تابستان و اواخر بهار است.

شهرستان قروه دارای کوه های فراوانی است که مهم ترین آن ‌ها کوه بدر و پریشان نام دارد. مستندات تاریخی نشانگر آن است که هسته اولیه روستای قروه در کنار چشمه سراب و در ارتفاعات جنوب غربی آن شکل گرفته‌ است.

از اماکن تاریخی سفر به روستای قروه می ‌توان به امام زاده سید جمال الدین یا همان بابا گورگور، پل فرهاد آباد، آرامگاه شیدای نازار، حمام قصلان و آثار صخره ‌ای فرهاد تراش اشاره کرد.

صخره‌ های تاریخی فرهاد تراش یا وینسار که از جاذبه های تاریخی سفر به روستای قروه به حساب می آید، در فاصله سه روستای داشبلاغ، آقبلاغ و وینسار قرار دارد.

در این ناحیه و بر روی کوه مرتفعی، بقایای یک معدن بزرگ سنگ قرار دارد. آثار سنگی این معدن با نظم خاصی بریده شده که گفته می ‌شود این سنگ ‌ها به داستان شیرین و فرهاد ارتباط دارد. نوع حجاری و سفال های موجود در این منطقه، احتمالاً به دوره ساسانی بر می گردد.

جاذبه های دیدنی سفر به روستای قروه

هنگام سفر به روستای قروه می توانید از پل تاریخی فرهاد آباد هم دیدن کنید. این پل در ۴۵ کیلومتری شمال غرب قروه و در روستای فرهاد آباد قرار دارد.

این پل از لحاظ معماری دارای هشت دهانه است که نوع قوس‌ های به کار رفته در آن جناغی بوده و مصالح به کار رفته در آن هم آجر است. با توجه به شیوه معماری به کار رفته در پل فرهاد آباد، می توان حدس زد که از پل‌ های دوران صفوی باشد. از آنجا که این پل در گذشته به عنوان راه ارتباطی قروه به سمت زنجان و مسیر عبور کاروان ها بوده است، از اهمیت بالایی برخوردار بوده‌ است.

به همین خاطر این پل در دوران حکومت خسروخان اول مقارن حکومت زندیه مورد تعمیر و بازسازی قرار گرفت. بعد ها نیز  در دوره حکومت قاجار توسط فرهاد میرزا معتمدالدوله عموی ناصرالدین شاه که حاکم وقت کردستان بود، مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. به این دلیل هم به پل فرهاد آباد معروف شد.

بیشتر بدانید

سفر به روستای کنگلو

لوازم ضروری سفر سیزده بدر

سفر به توچال

سفر به دریاچه چیتگر

سفر به ایل‌ گلی تبریز

حمام قصلان نیز که روستای قصلان در ۶ کیلومتری شمال شرق قروه قرار دارد، در زمره آثار تاریخی به ثبت رسیده قروه ‌است. این حمام تاریخی جزئی از مجموعه بزرگ ارگ، بازار، مسجد و بنا های باشکوهی بوده است که ساخت آن به اواخر دوره زندیه و زمان حکومت خسرو خان اول والی وقت کردستان بر می‌گردد.

حمام قصلان دارای قسمت‌ های مختلفی مانند هشتی، حمام سرد، میاندر، حمام گرم، خلوتی خصوصی و عمومی، خزینه و تون است که با تزیینات منحصر به فرد آهکبری با طرح‌ های گیاهی، هندسی، انسانی و حیوانی مزین شده است. بر اساس کتیبه ‌ای که بر سر در ورودی حمام نصب شده بود و اکنون در موزه سنندج نگهداری می‌ شود، این بنا در سال ۱۲۵۵ هجری قمری در زمان آصف حاکم وقت سنندج مجدداً تعمیر و بازسازی شد.

لوازم ضروری سفر به روستای قروه

با تعاریفی که از جاذبه های تاریخی روستای قروه در قسمت های قبل گفته شد، بهتر است بدانیم برای سفر به روستای قروه چه لوازم ضروری را باید با خود به همراه برداریم؟ بدیهی است مانند هر سفر دیگری قبل از هر چیز برداشتن لوازم شخصی هر فرد و لباس های گرم یا مناسب فصل و کفش های راحتی ویژه پیاده روی و کوه نوردی برای گشت و گذار در داخل روستا الزامی است.

پس از آن باید به فکر لوازم خورد و خوراک یا پخت و پز در مسیر و در سفر به روستای قروه بود. تجهیزاتی از قبیل ظروف غذا خوری، لیوان های دسته دار مخصوص چای،کتری ذغالی یا فلاسک چای یا منقل و ذغال و سیخ های ویژه درست کردن کباب و کبریت یا فندک برای درست کردن آتش. چرا که بدون شک در آب و هوای مطبوع روستای قروه نوشیدن یک لیوان چای لذت سفر را دو چندان می کند.

ولی در نظر داشته باشید تا وقتی که در جایی اتراق نکنید، نمی توانید از لذت غذا خوردن یا استراحت کردن در طبیعت بهره ببرید. بنابراین لوازم ضروری ویژه اتراق و اسکان را هم فراموش نکنید. اولین و مهم ترین وسیله برای نشستن در طبیعت و استراحت کردن بر روی زمین، زیر انداز مسافرتی است.

هر چه زیر انداز مسافرتی در سفر به روستای قروه ضخیم تر و بادوام تر باشد، نشستن بر روی آن راحت تر است. به خصوص اگر زیر انداز شما از نوع ضد آب باشد، سرما و رطوبت کمتری را از سطح زمین به بدن منتقل می کند و در نتیجه فرد با آسایش بیشتری در طبیعت می نشینید.

هر چند به دلیل مشکلات پا درد یا زانو دردی که بسیاری از افراد میانسال و کهنسال دارند، نمی توانند بر روی زمین بنشینند و برای آن ها باید صندلی مسافرتی تهیه کرد.

قیمت صندلی مسافرتی

گفتیم که برای راحت تر نشستن و استراحت کردن در دل طبیعت در سفر به روستای قروه می توانید از صندلی های مسافرتی استفاده کنید. قیمت صندلی مسافرتی بسته به جنس، مدل، ابعاد و امکانات آن متفاوت است. به عنوان مثال صندلی های مسافرتی که دارای تکیه گاه هستند، قیمت بالاتری از صندلی های بدون تکیه گاه یا همان مدل های ضربدری دارند.

با این وجود تولیدی ویرا سفر که یکی از مجموعه های تولید کننده لوازم ضروری سفر در ایران است، صندلی مسافرتی را با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت یعنی قیمت تولیدی به فروش می رساند.

انواع مدل های صندلی مسافرتی در تولیدی ویرا سفر عبارت است از صندلی های ضربدری که بدون تکیه گاه و بدون دسته هستند و جزء کوچک ترین و ارزان ترین صندلی های مسافرتی به شمار می آیند.

مدل بعدی صندلی طبیعت گردی تولیدی ویرا سفر که قیمت آن بالاتر از صندلی ضربدری است، صندلی ساحلی یا صندلی های دارای تکیه گاه است. این صندلی ها که خود به دو نوع دسته دار و بدون دسته تقسیم بندی می شوند، محل نشستن راحت تر و محکم تری را برای فرد مصرف کننده مهیا می کنند. به همین دلیل هم بهای تولید آن ها بالاتر است و به همان نسبت قیمت فروش آن ها هم بیشتر می شود.

البته با توجه به رفاهی که برای فرد در هنگام نشستن فراهم می کند، این افزایش قیمت ارزش خرید آن را دارد. در حقیقت این بهایی است که برای راحتی و آسایش بیشتر خود در هنگام نشستن بر روی صندلی مسافرتی از نوع ساحلی پرداخت می کنید.

صندلی مسافرتی سرمه ای

زیر انداز مسافرتی

در سفر به روستای قروه مانند سفر به هر روستای خوش آب و هوای دیگری در ایران، اولین وسیله ای که برای اتراق کردن و توقف در یک محل در طبیعت نیاز می شود، زیر انداز مسافرتی است. این زیر انداز ها محل صاف و تمیزی را بر روی زمین برای نشستن افراد مهیا می کنند تا بتوانند از مناظر طبیعی روستا بهره ببرند و خستگی سفر را از تن به در کنند.

به خصوص برای رانندگان در سفر به روستای قروه که دچار خستگی بیشتری در ناحیه پاها و کمر می شوند، دراز کشیدن بر روی زیر انداز مسافرتی و خوابیدن بر روی آن خستگی را از چشمان آن ها بر می دارد و باعث انرژی گرفتن دوباره شخص می شود.

به علاوه تا وقتی زیر انداز مسافرتی را بر روی زمین باز نکنید، نمی توانید سفره غذا را بر روی آن پهن کنید و نه می توانید غذایی بخورید. در نتیجه برای هر گونه بهره و استفاده ای از طبیعت بایستی در ابتدا زیر انداز مسافرتی را پهن کنیم.

در همین زمینه تولیدی ویرا سفر اقدام به تولید دو مدل زیر انداز مسافرتی کرده است. یکی مدل قدیمی زیر انداز حصیری است که جزء ابتدایی ترین زیر انداز های تولید صنعتی موجود در ایران بوده است و دیگری زیر انداز جاجیم که بافتی سنتی و رنگارنگ دارد.

هر کدام از این دو نوع زیر انداز مسافرتی ویژگی ها و مزایای خاص خود را دارند و مناسب یک نوع آب و هوا تولید شده اند. برای مثال زیر انداز حصیری مناسب آب و هوای گرمسیری و مناطق خشک است. البته سبک تر از زیر انداز های جاجیم بوده و سطح خنک تری را برای فرد مهیا می کند.

بر عکس زیر انداز جاجیم که سطح گرمتری را برای مصرف کنندگان فراهم می کند، حجم کمتری را اشغال می کند.

خرید میز مسافرتی

برای آن گروه از همسفران شما که قادر به نشستن بر روی زمین نیستند و یا به هر دلیلی برخاستن از روی زمین برای آن ها دشوار است، باید صندلی و میز مسافرتی تهیه کنید. زیرا این دسته از افراد باید بر روی سطح بالاتری از زمین بنشینند و بلند شوند و غذا بخورند. به همین دلیل هم باید وسایل زندگی آن ها را در سطحی بالاتر از زمین فراهم کنیم.

به همین دلایل تولیدی ویرا سفر اقدام به تولید میز های مسافرتی در نوع چوبی کرده است. خرید میز مسافرتی از جنس رویه ام دی اف ارزش خرید بالایی دارد. زیرا علاوه بر این که در مسافرت ها می تواند میز مسافرتی برای شما باشد، در داخل منزل نیز به عنوان میز پذیرایی تاشو و کم جا قابل استفاده است.

علاوه بر آن با خرید میز مسافرتی ام دی اف می توانید صاحب یک میز تحریر برای فرزند دانش آموز خود نیز بشوید. میز تحریری که در مواقع غیر استفاده می توان کاملاً تا شود و در یک گوشه و کناری در منزل پنهان شود.

ضمن آن که این میز های تاشوی مسافرتی می توانند برای عزیزان سالمند شما یک سجده گاه بالاتر و راحت تر را فراهم کنند تا این افراد میانسال در زمان نماز خواندن کمتر کمر خود را خم کنند و راحت تر نماز بخوانند.

جمع بندی

روستای قروه مرکز شهرستان قروه واقع در استان کردستان است. این شهرستان دارای دشت ‌های هموار و مسطح است و در مسیر راه ارتباط زمینی بین کشور عراق و ترکیه قرار گرفته ‌است.

شهرستان قروه دارای کوه های فراوانی است که مهم ترین آن ‌ها کوه بدر و پریشان نام دارد. از اماکن تاریخی سفر به روستای قروه می ‌توان به امام زاده سید جمال الدین یا همان بابا گورگور، پل فرهاد آباد، آرامگاه شیدای نازار، حمام قصلان و آثار صخره ‌ای فرهاد تراش اشاره کرد.

اولین وسیله برای سفر به روستای قروه و استراحت کردن بر روی زمین، زیر انداز مسافرتی است. هر چه زیر انداز مسافرتی در سفر به روستای قروه ضخیم تر و بادوام تر باشد، نشستن بر روی آن راحت تر است. به خصوص اگر زیر انداز شما از نوع ضد آب باشد، سرما و رطوبت کمتری را از سطح زمین به بدن منتقل می کند و در نتیجه فرد با آسایش بیشتری در طبیعت می نشینید.

از طرفی به دلیل مشکلات پادرد یا زانو دردی که بسیاری از افراد میانسال و کهنسال دارند، نمی توانند در سفر به روستای قروه بر روی زمین بنشینند و برای آن ها باید صندلی مسافرتی تهیه کرد.

قیمت صندلی مسافرتی بسته به جنس، مدل، ابعاد و امکانات آن متفاوت است. به عنوان مثال صندلی های مسافرتی که دارای تکیه گاه هستند، قیمت بالاتری از صندلی های ضربدری دارند.

با این وجود تولیدی ویرا سفر که یکی از مجموعه های تولید کننده لوازم ضروری سفر است، صندلی مسافرتی را با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت یعنی قیمت تولیدی به فروش می رساند.

انواع مدل های صندلی مسافرتی در تولیدی ویرا سفر عبارت است از صندلی های ضربدری که بدون تکیه گاه و بدون دسته هستند و جزء کوچک ترین و ارزان ترین صندلی های مسافرتی به شمار می آیند.

بیشتر بخوانید
سفر به آبشار کبودوال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *